Baka kaka

Bästa makron receptet:
300 g florsocker
150 g mandelmjöl
150 g ägg vita
45 g socker
75 g valfri smaksätttning
(frystorkade bär, pistagenötter eller vad man känner för)
Ev. Lite karamell färg beroende på hur man vill att dom ska se ut

När man bakar är det viktigt att alla mått är exakta och att man har en bra misse. Därför brukar jag börja med att mäta upp alla ingredienser i små skålar.

Sikta mandelmjöl, florsocker och ev. Smaksättning. Vill man kan man bara ha i lite vaniljsocker eller kakao.
Vispa upp äggvitorna, när dom blivit ett hårt skum vispar man i sockret.
Häll florsocker blandningen i äggen lite i taget och rör försiktigt in det med händerna. Det är viktigt att inte veva runt för vilt där i för då slår man bort luften.
Spritsa jämna kluttar på bakplåts papper och baka av i mitten av ugnen på 150 grader i 10 min.

Gör fyllning t.ex smörcreme, tryffel eller nougat crème.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0