Cheesecake med en twist!

Cheesecake är ju jäkla gott!
Här är ett recept som är mer åt det juliga (?) hållet!
PEPPARKAKS CHEESECAKE!

Recept på denna otroligt delikata kaka:
Kakan är bra att baka dagen innan den ska ätas.
Botten:
150 g smör
300 g pepparkakor
Fyllning:
1 st vaniljstång
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
2 st ägg
0,5 tsk malda pepparkakskryddor
2 msk maizena majsstärkelse
0,75 dl strösocker
Garnering:
1,5 dl lingonsylt
1 msk vatten
ev extra lingon eller lingonblad

1, Sätt ugnen på 150 grader
2, Smält smöret.
3, Mixa pepparkakorna eller krossa dem till smulor i en plastpåse och blanda med smöret.
4, Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant.
5, Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
6, Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet.
7, Häll över i pajskalet.
8, Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 min tills den precis har stelnat. Låt kallna helt.
9, Smält sylten med vattnet i kastrull och fördela på kakan.
10, Ställ kakan för att stelna lite.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0