3 rätter, en middag.

Idag bestämde jag att slänga ihop en trerättersmiddag bara lite snabbt och enkelt till familjen.
Alla recept är från min kokbok "Halv åtta hos mig".

Vi börjar med förrätten såklart:
Prosciuttoinlindad chévre med honung, pinjenötter och granatäpplekärnor.

4 skivor formfranska eller liknade bröd
4 skivor chévreost (á 50g)
4 skivor lufttorkade skinka
flytande honung
rostade pinjenötter
granatäpplekärnor
basilikablad

Sätt ugnen på 225 grader.
Satsa ut fyra rundlar av brödet med hjälp av glas eller liknade.
Lägg getosten på brödet och vira skinka runt om.
Lägg bröden på en plåt med ungspapper och ringla över honung.
Gratinera i mitten av ugnen i 15 min.
Rosta pinjenötterna i en het panna med lite olja och salt.
Servera sedan "getostpaketen" på tallrik och sprid ut lite pinjenötter, granatäppelkärnor och basilikablad på och runt om




Varmrätt:
Ugnstekt kyckling med pestopotatis och sallad

Pestopotatis:
800 g fina potatisar
1 msk olivolja
2 krukor basilika
2 dl finriven parmesan
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk flingsalt
peppar

Kyckling:
4 kycklingfiléer
olja
3 msk ketjap manis (söt indonesisk soja)
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 krm chiliflakes
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Sallad:
1/2 isbergshuvud
granatäpplekärnor
rostade pinjenötter
balsamvinäger

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda potatis med olja, salt och peppar i en ungsform och rosta i 30 min.
Bryn kycklingen runtom i olja. Salta och peppra.
Blanda soja, tomatpure, vitlök, chiliflakes ocg matlagningsgrädde.
Häll blandningen i botten på en ungsfast form och lägg sen i kycklingen.
Baka i ugnen i 30 min.
Mixa basilika, parmesan, pinjenötter, olja och vitlök till en slät pestoröra i en matberedare eller med stavmixer.
Blanda salladen, lägg upp i skål och ringla över lite balsamvinäger.
Blanda potatis och pesto och servera med kyckling, sås och sallad.




Tillslut efterrätt:
Vit chokladmousse med hallonsås

1 gelatinblad
3 vispgrädde
100 g vit choklad med hög kvalitet
250 g frysta hallon
strösocker

Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
Vispa grädden löst, nästan rinnig.
Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Ta chokladen åt sidan och rör sakta ner gelatinet tills det smält.
Vänd med slickepot försiktigt ner hälften av grädden i chokladen, några matskedar i taget.
Rör om så att chokladkrämen är helt slät.
Vänd ner krämen i den återstående grädden och rör slät igen.
Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Tina hallonen och sila ut alla kärnorna.
Häll såsen i en kastrull och tillsätt den mängden socker du vill ha. Men tänk på att moussen är söt så man behöver inte så mycket.
Koka upp och låt sedan svalna.
Häll lite sås på moussen sen och servera.




Allt vart väldigt gott och ni där hemma borde verkligen testa alla eller något av dessa recept!
/ Rebecka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0