Biskvier



400 gram | mandelmassa |
2,5 dl | strösocker |
3 st | äggvitor |
300 gram | smör |
2,25 dl | florsocker |
3 tsk | vaniljsocker |
3 st | äggula |
3 msk | Kakao |
Garnering
225 gram | mörk blockchoklad |
- 1. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa till en pösig smet, helst med elvisp.
- 2. Spritsa ut smeten till släta runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Tryck till med fingret så att de får jämn form. Låt dem stå på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur.
- 3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader, 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten.
- 4. Fyllning: Rör matfettet med flor- och vaniljsockret till en pösig smet. Det går bäst med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smaksätt med kakaon, Bred krämen på kakornas undersida. Ställ kakorna i kylen (30 minuter) eller i frysen (15 minuter) så att smörkrämen stelnar.
- 5. Garnering: Smält chokladen i vattenbad. Doppa krämsidan i choklad en eller två gånger. Låt chokladen stelna mellan gångerna.
- 6. Förvaring: Svalt 6-8 dagar, i frys ca 3 månader.
/J.
Kommentarer
Trackback