Biskvier




400 gram mandelmassa
2,5 dl strösocker
3 st äggvitor
Smörkräm
300 gram smör
2,25 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 st äggula
3 msk Kakao

Garnering
225 gram mörk blockchoklad

  1. 1. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa till en pösig smet, helst med elvisp.
  2. 2. Spritsa ut smeten till släta runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Tryck till med fingret så att de får jämn form. Låt dem stå på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur.
  3. 3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader, 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten.
  4. 4. Fyllning: Rör matfettet med flor- och vaniljsockret till en pösig smet. Det går bäst med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smaksätt med kakaon, Bred krämen på kakornas undersida. Ställ kakorna i kylen (30 minuter) eller i frysen (15 minuter) så att smörkrämen stelnar.
  5. 5. Garnering: Smält chokladen i vattenbad. Doppa krämsidan i choklad en eller två gånger. Låt chokladen stelna mellan gångerna.
  6. 6. Förvaring: Svalt 6-8 dagar, i frys ca 3 månader.
/J.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0