Choklad cupcakes
Supersmarriga choklad cupcakes som dessutom är väldigt enkla att göra!

Ingredienser
3 st ägg2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
(2 msk kallt kaffe)
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
(1 msk varmt kaffe)
Strössel eller blommor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och (kaffet) och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Rör sedan ner den i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. (Rör sist ner kaffet.)
10. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, blommor eller godis.
Att tänka på när man bakar cupcakes:
Grädda efter storleken på muffinsarna. Detta recept ska egentligen ge 12 st. Jag gjorde dom i större muffins formar och fick 6 stycken och gräddade dom i 19 min.
Har du bär eller annat kul i kan du behöva grädda dom längre än annars.
Om du ska spritsa frostingen är det bäst om den görs på kallt smör så att det är fast.
LYCKA TILL / V
Mums! Ska testas i helgen - låter smaskigt med kaffet!
Jenny