Krämig kräftpasta

God pasta rätt som funkar både till vardags och fest.

400 g bred bandpasta
1 vitlöksklyfta
1 gullök
1 dl vitt vin
Rivet skal från en halv citron
1 fiskbuljongstärning
4 dl vatten
1 dl crème fraich
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl dill
0,5 dl gräslök
1,5 burk med kräftstjärtar i lag
0,5 påse med färsk blandspenat
Salt och peppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka vitlök och gullök och fräs i smör utan att få färg.
2. Tillsätt citronskal och vin låt koka ihop i en min. Häll i vatten och buljongtärningen koka i några min till.
3. Tillsätt crème fraichen och matlagningsgrädden och reducera såsen till hälften. I med de hackade örterna och sedan med avrunna kräftstjärtarna. Blanda allt.
4. Häll av vattnet från pastan och lägg i stor skål. Blanda i såsen och spenaten. Pressa lite citron över och servera direkt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0