Chevre Chaud!

5 st Rödbetor
400 g Chèvre
100 g Pinjenötter
0,5 dl Honung (flytande)
2 msk Olivolja
1. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
2. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i någorlunda stora bitar. Lägg bitarna i en smord ugnsform.
3. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung, avsluta med ett lager av pinjenötter.
4. Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter på 225°C).
5.Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.
Du kan även lägga till några bitar honungsmelon!
/A